Sunday 10 August 2008

Minneord om Balder

Balder er borte for godt, og vi sitter igjen med et sorgtungt hjerte og gode minner!

Den 26.juli 2008 - fikk Balder en kraftig mageutvidning, og diagnosen for å få et godt liv senere var minimal. Den harde avgjørelsen måtte tas 27.juli.
Dog in disguise........

Det skal jo sies at han var ingen prøve/jakthund , for han var redd for skudd, apportfuglene smakte for godt til å leveres og han var "glad" i sau på fjellet (han var smart nok til å skjønne at det var sauene på andre siden av gjerdet som var "farlige", ikke de som "vokste" vilt!) Derfor ble det bare bånd på ham helt til vinteren kom.Det skal jo også sies at han jobbet jo litt for maten.... Han var en eminent trekkhund som visste at moren satte pris på å bruke minst mulig krefter opp til hytta, dessuten syns han det var råfestlig å få trekke saccovogna. Ja bare seletøyet kom frem ble det høylydte gledeshyl fra ham.
Balder var en utrolig sosial hund....... Ikke så veldig masse med andre 4-bente, men med mennesker. Han var ingen bråkmaker,men ga klar beskjed hvis noen andre hannbikkjer yppet seg. Han var meget høflig når han kom på besøk til folk...-sindig gikk han bort til hver enkel og hilste rolig, småbarn var det han syns best om. At de puttet fingre inn i potetnesa hans, eller fant det for godt til å klatre eller trekke i halen, gjorde ingenting. Bare han fikk gi et SKIKKELIG hundekyss i gjengjeld!

Niese Kaja og Balder (2006)


Balder har vært med på å oppdra opptil flere valper, deriblandt Yoko som vi har ennå. Han har lagt dem på rygg, for å så gi overtaket til valpen etterpå. Vi var aldri bekymret på om dette gikk bra....

Nikki og Balder i godlynt lek (Balder på rygg)

På fester i heimen, var han et selvskrevent midtpunkt. Han ruslet fredfullt rundt og "fortalte" alle at - øl - det har jeg ikke fått....... Øl var vel noe av det beste han visste om, nest etter vom. PSSHHTT, sa det. Da strålte Balder som en sol! Ørene var sjeldent så store som når ølboksen ble åpnet....... "Den til meg"? formelig var å lese i de store øynene hans.

Her fortelles det i klare orde-lag om hvem som ikke har fått smake......


En hund etter øl........


"Tante Hege","onkel Knut","Mormor", "barnevaktene" Helle og Janne + fam. +++ sto høyt på Balders liste. Hver gang de kom på besøk eller vi kom til dem, var gjensynsgleden ekstrem. Tusen takk til dere for all hjelp når Balder ikke kunne være med oss på diverse prøver...! Det var tydelig at han satte stor pris på dere alle.


Balder, Ballis, kompisen , blomsten vår, du måtte reise til de evige jaktmarker der kan du ta deg en kald pils i lyngen og jakte på hva du vil når du måtte føle for det.

Evig skal du huskes, du vår besteste venn.







No comments: