Tuesday 23 June 2009

Aldri et år uten....!



Aldri et år uten....på Kilefjord camping. Som alltid stilte vi med friskt mot på NVK-Agder sin apportprøve. Det ble jo som vanlig en fantastisk koselig helg med mange kjente ansikter, god stemning og stort sett sol hele helgen. Lørdagen ble en alle tiders dag for oss. Yoko gjorde det friskt, og fikk seg en 1.pr.AK apport. Indie derimot, hadde et par problemer... Søk-apporten gikk helt greit, på spor-apporten måtte jeg sette henne på en gang til før fuglen kom inn. Når vi da endelig skulle på vannet, fant nok Indie ut at dette ikke holdt til noen første allikevel. Hun la ned måken for først å riste seg og så tutle litt med fuglen på bakken (som en hvilken som helst katt ville gjort), før hun endelig fant ut at det smarteste var nok å returnere til meg med den måken. Hun fikk allikevel 3.pr.AK apport.

På kvelden ble det grill-samling på terassen til Alex å di. Kjempekos kveld med historier all mass fra flere av deltagerne. Kvelden var utrolig flott med solnedgang og stille vann, men for å ikke glemme.... Det var masse masse knott!!!
Søndagen så ut til å bli like fin som dagen før, og vi gledet oss til å komme igang. Vi skulle starte på vann, og Yoko gjorde alt som hun skulle. Indie går i vannet, svømmer rett på måke (helt bort) for å så snu - uten å ta den med seg!!! Jeg har vel aldri opplevd at hun har gjort noe sånn, så det kom noen høylydte kommandoer fra meg - iblandet latter. Ja, hva kan man gjøre da?? Etter mye styr, mange vendinger og masse svømming fra Indie, ble jeg nødt til å kalle henne inn igjen uten fugl. Det så ut til at Yoko skulle redde dagen vår... Søk-apporten gikk bra. En pause på tunet måtte vi jo ha før sporet skulle tas. Da kom det en liten skur med regn for å rense luften og parasollen kom til sin rett.... Yoko så syn på den ledige stolen i regnskuren....
Når pausen var ferdig skinte solen igjen og øvelsen ble satt igang. Yoko gjør et perfekt spor - nesten helt frem (2-3 meter fra rypa) for og så gjøre retrett til meg, uten fugl... Etterpå ville hun ikke gå sporet på ny, så vi ble nødt til å avbryte. Pyttsann - Can't win them all!!!
Uansett er vi klare for Horveprøven til NVK-Rogaland 4-5 juli.

1 comment:

Frank Ådne Pedersen said...

Ganske beskrivende bilde av Strihår ;-)
Sees neste helg.