Tuesday 7 July 2009

Horve-prøven!


Horve-prøven gikk rett hjem i våre hjerter...


En fantastisk helg med sol og sommer, flinke dommere (Ove Myhre og Alexander Kristiansen), blide og kjente ansikter + noen helt nye-men også blide fjes, gjorde NVK-avd.Rogaland sin aller første apportprøve til en storslått suksess! Fasilitetene sto i kø -en idyllisk plass, - flotte rom med gode senger, dusj og do, - liten strand med flytebrygge et lite stykke uti vannet, - en 50-manns lavvo med grill og sitteplasser til alle og med gå-avstand til alle øvelsene. Kan nok ikke få det bedre enn dette....?!!! Ja alt dette hadde nok kommet på rams uansett hvordan det hadde gått!!!


Vi kom til Horve på fredag i 19-tiden, fikk pakket ut og møtte de andre på fotballbanen der vi grillet og koste oss.
Glad gjeng på fotballbanen.
Alex, som er leder i NVK-avd.Rogaland, hadde kjøpt med en champis for å feire vår første apport-prøve noensinne.
OIIII!! Den smalt!!!!

- Og alle fikk smake....


Etter en deilig natts søvn, stilte vi med friskt mot som vanlig, men jeg er jo litt rar da - like nervøs hver gang. Igjen viste det seg at det alldeles ikke var nødvendig....
Opprop på lørdagen
Vi startet på vann - der Indie igjen var litt ivrig, men jeg fikk stoppet henne før streken - løper litt langs kanten, før hun gjør resten av øvelsen perfekt. Søkapporten er feilfri, og på sporet har hun et tap mellom 3 og 4 merket. Poeng: 8-10-8. - 1.pr.AK apport.

Yoko startet med et perfekt vannarbeid + søkapport, men på sporet tygger hun litt på rypa og får trekk på det. Poeng: 10-10-9. - 1.pr.AK apport.

Ove forteller kjæresten hvor fint han har det....


Det var et ekstremt høyt nivå på hundene denne helgen, og jeg vil få gratulere de som har fått bli med i den eksklusive 130-pins-klubben : Roy Fasseland m/ SV Silva, Steinar Søiland m/ KV Diva og Frank Ådne Pedersen m/ KW Bella! Herregu' så bra - GRATTIS!!!

Søndagen kom med litt skyer til alles "glede", og tempen hadde sunket noen grader. Indie og Yoko virket allikevel steinklare til dagens gjøremål (litt ivrige, er vel mer rett å si). Denne dagen startet vi på søkapport litt borti skogen, og begge gjorde en vanvittig strålende jobb. Neste øvelse var vann - Indie (som vanlig) litt ivrig, men gikk rett i vannet, fikk etterhvert måkevinge over øynene og returnerte til meg med hjelp av stemmebruk og klapping før hun avleverte perfekt ( i "blinde")! Yoko gjorde alt perfekt - men jeg gjorde en aldri så liten førerfeil som førte til at hun slapp måken litt for raskt. På sporet mister Indie sporet mellom 3 og 4 merke(igjen), men finner rypa, returnerer raskt og avleverer korrekt. Yoko fikser en perfekt sporapport! Poeng - Indie: 9-10-8, og Yoko: 9-10-10. 2x1.pr.AK apport idag også.

Ikke nok med det....Yoko ble prøvens beste AK-hund med 2x29 poeng - Gu eg è stolte!!! (hadde Roy stilt med Silva den dagen, måtte jeg vel sett laaangt etter dette...?)
Stolte snupper skinner som stjerner!

Jeg vil også fremheve noen av UK-hundene som gjorde inntrykk på meg. KV Coca Cola til Alex, som ikke skjønte tegninga for 2 uker siden, fikk 2x1.pr UK (full pott på søndag), KV Vega til Kjetil, fikk 2x1.pr.UK og KM Hauken til Oddrun Runde fikk 2x1.pr. UK ( full pott begge dagene) og ble med det prøvens beste UK! Godt jobba alle sammen!
GRATTIS til alle som fikk premie!

Ingen tvil folkens, dette er en prøve dere absolutt ikke må gå glipp av til neste år! Vi kommer ihvertfall!!!!


2 comments:

Frank Ådne Pedersen said...

Stilig reportasje Bjørg, flinke! Gratulerer igjen både til dere og NVK Rogaland. Skal prøve å få med noen flere Weimaranere til neste år, dette var bra.

Bjørg Vaage said...

Takk og grattis igjen til dere også! Er jo litt misunnelig på den 130'en, men gubba - Vel fortjent! Kjekt om dere får med dere flere - uansett rase...
Ha en strålende sommer, så snakkes vi nærmere høsten. Hils alle jentene dine(2 og 4-bente)