Monday, 13 April 2009

NM-lag og NM på Andøya 2.-5.april - 09En uke før NM, lå allrede nervene på utsiden av kroppen. Etter mye om og men var jo alt klart for avreise, og jeg ankom Andøya ca 14.30, 1.april. Dog uten kamera!!! Vel innlosjert på rommet, skulle Indie og jeg ta en liten luftetur. I resepsjonen møtte vi på en "gammel" kjenning (Torfinn) som har vært her på Forus og dømt. Den gang da vrikket han foten kraftig, og jeg fikk den "ære" å legge på støttebandasje. Denne gang greide han å skalle panna i bilen - og dermed måtte jeg trø til med litt sårstell. Jammens godt at jeg har utdannelse i faget! Torsdagen våknet jeg kjempespent kl.05.15. Været var helt upåklagelig, men de store flamingoene i magen min ville ikke gi helt fred. Etter trekningen ble det klart at Indie og jeg fikk slippnr. 7, mot en breton. Terrengene vi kom til var så storslåtte at både Indie og jeg kom helt utav det.


Makker gikk veldig godt, imens Indie ikke helt hadde funnet utav disse store flatene med små-elver innimellom. Hun valgte derfor letteste utvei i begynnelsen og slutten av slippet - ved å følge makker, og litt for seg selv sånn cirka midt i... Tilslutt endte SV-laget på en delt 5 sammen med GS-laget. Heldigvis tok Korthår-laget sølv, imens Breton-laget vant gullet!Gull-lagetSølv-laget


Gratulerer så masse til alle!!!!
Fredagen brandt rød i horisonten, og flamingoene var blitt byttet ut med svære strutser som drev å trampet rundt i magen. Det var helt klart at dagen ville bli rett så nobel. At frokost var noe jeg kunne se langt etter, var vel heller ikke'no nytt... Oppropet utenfor hotellet ble absolutt et høydepunkt. Der stilte mannskoret opp med "Ja vi elsker..", -det tok alldeles pusten fra meg. Nå begynte alvoret i NM-Individuell konkurransen... Vi måtte kjøre en lang stund, og da vi endelig kom frem var det vår tur med èn gang. Vi startet ved "roten" av et fjell med masse biotop på høyresiden og nesten ingenting på venstre. Indie brydde seg alldeles ikke om makker denne gang, for å jakte i biotop er noe hun kan. Feilen var jo at begge sider skulle jo tas, men Indie ville ikke komme nedover - hun så ikke syn på venstre siden. Hun røk ut fordi hun ble noe ensidig (og egenrådig) mildt sagt. Makkeren hennes ville ikke ut i noe akseptabelt søk, så skyss hjem ble ikke et problem.... Lørdagen sto vi på ventelisten til Extit-cup, og den var jo lang som et vondt år. Det endte med at vi ikke kom med så vi tok en rolig dag på hotellet og en lang rusletur rundtom sentrum. Det viste seg at det var muligheter for å starte i AK på søndagen, og det ble så fristende at jeg greide ikke å la være. Igjen møtte vi disse store flatene som var delvis dekket med snø. Indie gikk ganske så godt, men under innkalling støkker hun fugl - blir for urolig og utgår. Sånn kan det gå - av og til....Hjemturen ble en lang og strabiøs tur. Avgang fra Andenes var kl. 19.30, og ankomst Gardermoen ble så sen at det ikke gikk noen fly hjem før dagen etter! Indie fikk sove i buret sitt og jeg endte opp med å overnatte på en knallhard benk, med den ene armen inne hos Indie og hodet på en liten ryggsekk. Merkelig nok greide jeg å sove litt. -Vi så nok ut som noen uteliggere der vi lå benkret opp utenfor innsjekkingen.... -Men absolutt verd hele turen!
Skal jeg opp til Andøya på prøve igjen, trenger nok både jeg og hund en aldri så liten treningstur i forkant for å finne utav terrengene......!


Til slutt vil jeg takke NVK for at Indie og jeg fikk være med på NM-lag. Det har vært en opplevelse som jeg aldri vil glemme!!! Jeg vil også gi Jan Telhaug en takk for at han har vært så snill å sende meg noen bilder fra Andøya som jeg kunne få bruke her!!

No comments: