Monday 13 September 2010

5. valp ut....

Shipmann dottirs Aya

Femte pike ut, var også nr. 5 i kullet. Det var en fin og rolig frøken (ihvertfall frem til hun ble litt større)
Hun ble født kl. 10.30 og veide 380 gram.
Agathe (-Christy) ble hun kalt hos oss, og etterhvert så skjønte vi hvorfor.... Hun var den som inspiserte alt nytt veldig nøye. Hun tok seg turer alene for å sjekke om det var noe spennende å finne - enten det var ute eller inne (i kjelleren). Hun ville alltid lenger vekk enn de andre og forsvant ofte inn i ugresset eller under rabarbrabladene.
Hun var den andre som var med å plaget gutta ved leggetid..... Jentene slo seg sammen, lagte oppstyr, for å så legge seg på "plassen" sin i fred og ro, imens gutta sloss litt. Ellers var hun en veldig rolig valp som ventet på tur til å bli tatt opp fra kassen. Når hun var ca 5 uker, var det å gjøre fra seg på gresset - i alles påsyn - helt utelukket. Hun løp avgårde for å gjemme seg vekk i bak treet eller steinene før det "store" kunne skje.
Aya var en sosial og trygg liten frøken. Hun syntes det var stas med besøk og menneskelig kontakt. Hun likte veldig godt å fyre opp til lek, enten det var med kullsøsken, moren eller med oss . Den siste uken var det bare to små igjen. Og de to greide å lage mer lyd enn alle 6 tilsammen. Jeg tror kanskje de to savnet de andre 4 som var dratt avgårde. men nå var det hennes tur til å reise. Aya bor nå sammen med sine nye foreldre, Lars og Ase Britt Haavik på Voksenåsen i Oslo. Turen østover gikk kjempefint med et par lufte-stopp over fjellet, litt matservering, og ellers sov hun ved siden av Aase Britt hele turen hjem. De er begge aktive på turer og Lars ser frem til å få en god jaktvenninne i fjellet.
Sønnen deres, Lars M Haavik, skal være med å hjelpe med jakttreningen og det er han som skal ta med Aya på jaktprøver når hun er klar for det.
Lars og Aase Britt er kjempefornøyde med lille Aya. Hun viser sin beste side når det gjelder mennesker, men er litt tilbakeholden med andre store hunder og hun syns det er litt nifst med lyder fra trikk og bane. Hun er en fartsfyllt og småfrekk frøken, som vet å stikke fort av hvis hun har gjort noe hun ikke skal. Ellers har hun allrede vært med på hytta på fjellet og funnet ut at mus er morsomme dyr....
12. sept. mottok vi denne mailen fra Lars, med bilde (over):

Hei til Bjørg og John,

En liten oppdatering om Aya:
Eksemplarisk oppførsel hos veterinær sist ondag med nye vaksiner.Tross begrenset matlyst veide hun over 9,5 kg.
Hun har en utrolig energi og er i full vigør etter lange turer i skogen.Hun gir oss nye utfordringer hver dag.
Hun er en flott jente som blir vakrere for hver dag.Vi er meget fornøyd.

Hilsen Asse Britt og Lars


No comments: