Friday 3 September 2010

4. valp ut....

Shipmann dottir's Andor

Sistemann i kullet, ble fjerde mann ut av redet. Han var en rolig gutt som elsket nærhet og varme.


Han ble født kl. 10.40 og veide 342 gram.


Vi hadde litt problemer på hva vi skulle kalle ham i starten - men stort sett gikk det i Eightball eller Butterfly....på grunn av tegningen på ryggen. Siden vi tidlig hadde kontakt med kjøper, så visste vi at en av gutta skulle hete Andor (oppkalt etter et jaktområde/fjell) Etter bare 1 mnd. ble det avgjort at det var denne gutten som fikk navnet.


Andor var en meget behagelig valp. Han elsket å ligge i fanget og brukte ofte håret mitt til "sutteklut". Jeg kalte ham ofte for "koseklumpen til mormor". Når han var ferdig med mat/melk, romsterte han seg fort opp i halsgropen til mor og bursov. Det var hans faste plass inntil Yoko fant ut at valpene var store nok til å sove i kassen alene...

Andor var også en kvikk type som fugte godt med. Han reagerte raskt når vi kom inn i rommet - men ga ikke lyd fra seg før vi var helt borte ved kassen. Da fikk gutten plutselig bruk for stemmebåndet og fikk gitt klar beskjed at nå var det på tide med litt kos eller mat. Hagen var en fantastisk plass for Andor. Der fant han ofte på å snike seg under en busk og grave i jorda. De andre så fort hva han holdt på med og selvfølgelig ville de hjelpe til..... Det hele endte med at vi var nødt til å sette opp et slags gjerde sånn at noe av bedet fikk stå i fred. Andor hadde evnen til å bare skru av. Når han var trøtt var det bare å deise ned i bakken og sovne, eller finne seg et fang og krype opp i. Han kunne godt bli forstyrret av de andre, men aldri mer enn 2 ganger - da svarte han med dobbel mynt. Av og til kunne han bare sitte helt i ro og filosofere eller følge med på hva de andre holdt på med.
Han var ikke helt uten fante-streker denne karen heller.... Og ikke var han vanskelig å be med. Her var de igang med å pereforere støvlene til morfar. Ikke nok med at det var morsomt med lisser og gummi - men det luktet ganske spennende også.....!

Når Andor lekte, var han kjapt fremme med labbene for å legge ned "byttet" sitt

Siden han skulle dra så langt fikk han seg en god tur på solastranden slik at han var litt sliten før avgang. Det ble en rolig flytur og han oppførte seg kjempefint. Andor bor nå i Steinkjær (ikke langt fra Admiral Jacko), sammen med Gunnar Børøsund, konen Marit og deres to barn, Esten og Johanne. Esten var med for å hente ham. Esten og Yoko fant virkelig tonen.... - de lekte til langt på kveld og etterpå var det kos i sofaen.
21. august mottok jeg denne mailen (Gøy med skryt....) :
Hei.
Her går alt bare bra. Faktisk over all forventning. Å få en valp i huset som finner seg så fort til rett er en drøm. Rolig og tillitsfull.
Forrige helg var Andor hos Jæger og Skjækir fra lørdag til søndag, og det gikk kjempe bra. Tor Arne uttalte at ”du verden for en valp”. Rolig, stødig i hodet og tillitsfull. Aldri vært borte i så rolig stirhårvalp før. Samme sa Rune Fossum når vi var der også.
Tirsdag var vi til Anton og Jacko. Ble stående på 4-5 meters avstand, å studere hverandre en liten stund. Litt forsiktig mot hverandre, så var leken i gang. Full fart og stor gjensynsglede.
Ellers trener vi på ”sitt” og ”kom”. ”Sitt” begynner å komme på plass. Bruker det konsekvent når han skal ha mat, ut og inn av en dør, ut og inn av bilen, ut og inn av hundegården og lignende.
”kom hit/her” begynner å være der den også, men det kan være andre ting som er mer interessant en å komme til matfar, så det kan ta litt tid, men vi gir oss ikke før han er på plass.
Husrein har vi blitt. Hatt 2 uhell, men det er ikke Andor sin feil. Uoppmerksomhet fra oss.
Vi starta jo på jobb på mandagen, og da har Andor vært i hundegården. Har vært hjemom en 2-3 ganger i løpet av dagen. Bare for og oppservere. Noen ganger har han sovet, andre ganger lekt med lekene sine. Stilt har det vært. Nabofruen har vært hjemme, og hun har ikke hørt en eneste lyd fra hundegården. Nå har vi hatt 22-25 grader hele denne uken, men jeg er litt usikker hva jeg gjør når det blir 8-10 grader. Jeg bruker buret som han ligger i inne om natten ute i hundegården foreløpig. Det er en trygg og god plass som han har vendt seg til.
Ellers har vi vært på tur vær dag. Noen dager alene, andre sammen med Bark (Gordonsetter 4mnd) eller Lupus (Pointer 4 mnd).
Andor fikk se sin første tiur her på torsdag, på tur sammen med Lupus. For Andor kunne det like gjerne være en måse, men det var morsomt for oss.
Bilder har vi vært veldig dårlige på å ta, men vi skal skjerpe oss. Det skal komme om ikke så lenge.
Ellers må jeg bare si at vi er veldig godt fornøyde som hundeeiere. Uten at jeg har noe å sammenligne, må jeg gi oppdretteren karakter 6 i preging og sosialisering av Andor. Samme sa Anton når jeg var der også.
Takk skal dere ha for at vi fikk kjøpe hund av dere, og for den jobben dere har lagt ned med valpene

Kommer mer senere sammen med bilder

Gunnar m/fam

No comments: