Friday 27 August 2010

3. valp ut....

Shipmann dottir's Ackie


Tredje frøken ut av redet, ble nr. 2 i kullet. Hun var en ivrig liten pike som ville fort til "matfatet".
Født kl. 07.35 og veide 360 gram.

Hos oss ble hun kalt Ackeena. Det navnet var det jentene på SFO som fant på og jeg syntes det passet henne veldig godt. Hun viste tidlig trang til å komme ut, ut av valpekassen. Hun ble også førstemann som tok seg ut derfra. Hun ble grunnen til at vi var nødt for å bygge ny kasse som var ca. 10 cm høyere... + at vi måtte legge på noen "stoppere" ca 10 cm innforbi slik at valpene ikke fikk spenntak med bakbena....
"Se på meg da..... Kan du ikke bare slippe meg ut bittelittegranne.....?

Ackie, som hun nå heter, var en frisk og småfreidig jente. Hun var en av to som lagte litt kaos ved leggetid.... Når de andre var supertrøtte og hadde funnet sin plass for kvelden, var hun den ene som fyrte opp de andre. Det suverene var at når alle de andre herjet rundt i valpekassen, fant hun favoritt-hjørnet sitt og la seg til for natten. Det virket nesten som hun gjorde dette bevisst.
Om hun hadde gjort noe hun ikke skulle (f.eks. tygge litt av ripsbusken) var hun lynet selv med å sette opp sitt mest uskyldige blikk.... Ackie syns at det var stort med litt utfordringer.... Stadig vekk prøvde hun å stikke av med diverse leker som de andre hadde, eller så var det dra-kamp med mor eller gnafsing på bukser og sko.... Tær var også meget velkomment!
"Mener du at dette ikke er lov? - Å, unnskyld da..."
Ole Magnor-Jensen og Elisabeth Sander er nå Ackies nye foreldre. Turen til Bærum gikk veldig flott. De kjørte via Kristiansand, hadde en overnatting der for å ta resten av kjøreturen dagen etter. Ackie var rolig, bare hun hadde en liten hånd i nærheten av buret. Nå etterhvert har jo det roet seg. Hun går nå å legger seg i sengen sin hjemme når hun er sliten/trøtt, og er helt tørr gjennom hele natten. Hun er en sosial hund, både med mennesker og hunder, til og med nabokatten blir møtt godlynt. Innkalling og sitt begynner å sitte veldig bra, Ole og Elisabeth er kjempefornøyde med sin nye "datter".
23.august fikk jeg følgende melding på sms : "Hei. Idag tok Ackie sin første svømmetur. Og hun syntes det var så spennende at hun tok en til! Hilsen Ole"
Det er ganske tydelig at denne jenta har arvet sin mors vannpasjon.





1 comment:

Frank Ådne Pedersen said...

Bevare meg vell for en sjarmør. Har ikke sett makent til blikk siden May Britt satte øynene på meg i 1992 ;-)