Thursday 26 August 2010

2. valp ut....

Shipmann dottir's Arco
Neste ut ble nummer 4 i kullet. Han veide knappast et kvart-kilo kaffe, og måtte få en liten ekstra puff for å klare seg. Her måtte vi inn i munnen og sjekke, "rubbe" ham godt med et håndkle og så fikk han dråper med druesukkervann før han kom skikkelig igang. Hos oss ble han kalt "Lille Rypefot" på grunn av tegningen på ryggen.

"Lille Rypefot" ble født kl. 09.20 og veide 246 gram.
Det viste seg snart at denne krabaten ikke var noe å bekymre seg over. Han vokste gjevnt og trutt i takt med de andre selvom forskjellen i starten lå på rundt 200 gram.
Det denne gutten ikke hadde i vekt, tok han igjen på fart.... Ofte stakk han av med leker som de andre hadde, og fint sjeldent ble han tatt igjen. Han, som de andre, likte å utforske ting rundt seg. Når han var ca 5 uker, kom John litt utav tellingen.... John kom bare til 5 flere ganger og sto å klødde seg litt i hodet og funderte på hvor "Rypefot" hadde gjort av seg. Plutselig stakk han hodet frem fra gjerdet mot åkeren -er det meg du ser etter???
Eli Rushfeldt og hennes bror Alf Ivar bor begge i Sør - Varanger, nærmere bestemt Pasvik. De står begge som eiere av Arco. De håper å få han godt til, slik at de kan stille på prøver + at han blir et prakteksemplar av en strihår - Utstillings Champion er første mål!! På turen fra Stavanger til sitt nye hjem, gikk utrolig bra. - lite lyd og mye soving. Når de kom frem var det å hilse på sin nye "STOREBROR" Hector, på 8 år. Det var nok litt nifst i starten, men det løste seg fort. Han har funnet seg godt tilrette på gården til Eli, og vi gleder oss til mange tilbakemeldinger etter div. aktiviteter. Arco på spansk betyr bue, men vi håper at den ikke står i spenn hele tiden...
Siden han nå bor hos Eli Rushfeldt rett ved grense Jakobs elv, håper vi han vil begrense utfartstrangen sin - spesielt på vinteren da det er is på elva!


1 comment:

Frank Ådne Pedersen said...

Godt at finnmarkingene tar seg av godt jaktblod. Hilsener fra en utflyttet mehamnværring ;-)