Thursday 16 September 2010

6. og siste valp ut....

Shipmann dottir's Atlas
Sjette og sistemann ut var tredje valp i kullet. Han var desidert den største, sultneste og den lateste gutten i gjengen. For å få tak i den puppen han ønsket, klatret han oppå de andre og brukte tynden til å skli ned til den rette plassen... Hos oss ble han kalt Atrix for vi syns det var noe Obelix over ham...
Han ble født kl.07.55 og veide 396 gr.
Atrix fant fort utav det med livets goder..... Mat og søvn var nå de viktigste ingrediensene, så kom lek og fanterier i andre rekke. Han var også den første med det meste. Første som hørte, første som åpnet gluggene og første som ga lyd fra seg når han ville opp til oss for å kose. Det eneste han ikke var først til, var å komme seg utav valpekassen. Det greide han aldri, antagelig fordi han var for tung i "sessen"... =)
Atrix, som nå heter Atlas (på papiret), var en meget bestemt herremann. Når han la seg til var det bare såvidt at noen av de andre kunne komme i nærheten før han var frempå å sa fra at det ikke var plass til flere enn han der som han lå.
Atlas trivdes veldig godt ute i hagen. Når de andre sprang for fort, fant han på andre ting. Men siden blomsterbedet ble stengt etter mye graving, så var det bare å begynne å grave midt utpå plenen. Når det også ble fobudt, fikk ripsbusken gjennomgå ( til "morfars" store begeistring).
Når Yoko fyrte opp til "ball", var han ikke den første som ga seg. Men Yoko var som mødre flest... - hun skulle ha det siste ordet. Og det fikk hun.
Han var absolutt ikke bare tøff denne sjønnassen. Det var mormors "Chubby one" og Grommis. Han var verdens mest kosete gutt, og elsket å sitte på fanget. Når han var trøtt, kom han snuflende bort til nærmeste "2-bente" og viste tydelig at han ønsket en myk plass å hvile på... Han var også veldig opptatt av alle som kom på besøk, - barn spesielt. - og barna var ikke verre enn at de smeltet for ham med det samme....!

Som sistemann ut får man visse privilegier.... Atlas fikk delta i lek med alle 3 hundene i huset, dele pute med "Tante Lussi" og sove på "mormor" og "morfars" soverom - dog i bur.
Denne gutten vet virkelig å kose seg....
Atlas bor nå i Bergen, sammen med matfar Stig Lian, hans kone Chatrine og deres to døttre Marie og Åshild. På avreisedagen veide Atlas hele 8,7 kg. og Stig var litt engstelig på om han i det heletatt fikk plass i reise-bagen og om han fikk være med inn i flyet, da grensen er på 8 kg.
3 jenter sto forventningsfulle på Flesland og trippet..... Flyturen hadde gått kjempefint uten for mye lyd. Han fant seg fort til rette i sitt nye hjem og stortrives med den nye flokken sin.
Til daglig blir han kalt Balder, da familien ønsket å holde seg til de norrønne navn. Svigers til Stig har også en strihår, og han heter Snorre. - Som jeg pleier å si : Kjært barn har mange navn!17.sept. mottok vi denne mailen fra Stig :
Hei ! Her går det fint. Vi vurderer å melde Balder på "Tjukkholmen", han ble veid til 15,3 kilo i dag..... Gutten spiser godt og er i god form. I dag har han vært på buss for første gang, og det gikk kjempebra. Etter ca. 5 minutter med litt armer og bein, roet han seg helt. Bussen var stappfull, men han var helt rolig og ble liggende i ro hele turen. Han liker veldig godt å kjøre bil. I dag lå han i samme bur som sin fetter "Snorre", en fire år gammel SV. De er blitt veldig gode kompiser. Fikk inn noen ferske rypefjær i dag. Festet de til snøre og stang, og vips så tok Balder sin første stand. Han er blitt rolig om natten og uhellene inne er blitt færre. Ha en god helg. Skal se om jeg kan sende noen nye bilder.
Hilsen Stig, Chatrine, Marie, Åshild & Balder

No comments: